Poolse uitzendkrachten voor goed en goedkoop vakpersoneel
Bent u op zoek naar Poolse uitzendkrachten en medewerkers? En wilt u werken met een betrouwbare partij, die naast uw belang ook het belang van de vaak goedkope Poolse uitzendkrachten behartigd?
Kijk dan ook eens verder dan alleen de prijs en het marketing verhaal van sommige grote uitzendbureaus voor Poolse en Oost Europese vakkrachten.
 
Problemen met het uitzendbureau OTTO met Poolse uitzendkrachten en medewerkers

06 februari 2011 – geschreven door Poolse uitzendkrachten en de Poolse vakbond.
In de afgelopen jaren zijn er enorme hoeveelheden klachten over het uitzendbureau OTTO binnen gekomen, het gaat om Poolse uitzendkrachten die van Polen naar Nederland zijn gekomen om via OTTO te gaan werken. OTTO uitzendkracht (AKA OTTO workforce) bevindt zich ten minste op één zwarte lijst van werknemers. Een aantal huidige en voormalige Poolse werknemers OTTO contact op met de AGA en de ZSP en vertelde over hun problemen, en vragen om advies. Veel werknemers voelen zich bedrogen door Otto, met niet nagekomen beloftes en hoge neven kosten .
Aan de hand van verschillende brieven, klachten en meldingen op ons online forum en op basis van privégesprekken, hebben een lijst opgesteld van de meest voorkomende problemen. We zijn momenteel in gesprek met andere mensen en binnenkort zullen we meer informatie te presenteren. Binnenkort zullen we beginnen met een voorlichtingscampagne gericht op de huidige en toekomstige medewerkers en uitzendkrachten, voor het agentschap OTTO.

Valse beloften in Polen
Een van de meest voorkomende problemen zijn de beloften die in Polen, die weinig gemeen hebben met de werkelijkheid. Het werk dat de werknemers ontvangen bij aankomst in Nederland is vaak heel anders van wat beloofd was aan de werknemers in Polen.
1. Beloftes om samen te werken met familie en vrienden, komt OTTO niet na en ze worden direct gescheiden van elkaar.
2. Er wordt fulltime werk belooft, echt hier van is totaal geen sprake, vaak zitten ze zomaar 1 of 2 weken zonder werk en de kosten blijven door gaan.
3. Soms zelfs erger en blijkt er helemaal geen werk te zijn en worden ze terug gestuurd zonder geld te hebben mogen verdienen.

Onregelmatige werktijden
Werknemers moeten bewegen tussen banen. Soms is er geen werk, maar mensen moeten op stand-by staan, zonder inkomsten. Dan om toch aan uren te komen, wordt er van ze verlangt zeer lange dagen te maken, 11-12 uur is geen uitzondering, maar in sommige gevallen waren de werk dagen 20 uur.

Prijzen, betalingen en sancties

OTTO betaalde dan misschien wel in bijna alle gevallen het minimum loon. Echter deze werd meestal door middel van grote kosten niet uitbetaald door OTTO. De grootste last is kunstmatig de kosten voor het hotel. Er zijn nog andere aftrekposten - zoals verzekeringen. Vergoedingen van de verzekering betaald door de overheid (300-400 per jaar) worden verzonden naar OTTO en gaan niet naar de werknemers. Daarnaast worden nieuwe medewerkers, zonder de juiste documenten (SOFI), te werk gesteld(om te kijken of ze wel bevallen). Ze hebben geen betaald verlof en extra betalingen van het verlof. Hoewel verzekeringspremies worden afgetrokken van hun loon. Bij ziekte worden ze niet betaald en ze worden zelfs door OTTO beboet voor ziekte dagen.
Werknemers klagen over een verscheidenheid aan sancties die zijn opgelegd. Ontvangen regelmatig een boete in de huisvesting, onder verschillende denkbeeldige voorwendsels. Boetes worden over de meeste vreemde situaties uitgeschreven en bij ontslag wordt de laatste periode niet uitbetaald.
Huisvestingsproblemen - de belangrijkste bron van inhoudingen op het loon
De meeste mensen klagen over de levensomstandigheden die OTTO heeft geregeld voor haar uitzendkrachten. Ondanks dat er al een paar keer in de Nederlandse actualiteit is geweest. Voert OTTO een tegen campagne via Youtube doormiddel van propagandafilms, waarin werknemers kunnen zien hoe goed OTTO omgaat met haar Poolse uitzendkrachten met goede voorwaarden van de accommodatie. Mensen die daar daadwerkelijk woonde en de werknemers van het hotel, zijn van mening dat films alleen maar PR poging zijn en dat de werkelijke omstandigheden van het leven niets gemeen hebben met die worden weergegeven op film.
Werknemers klagen dat ze heel vroeg moeten opstaan om te gaan werken. Reizen 1,5 tot 2 uur is geen uitzondering. Na het werk, verzamelen bussen mensen uit verschillende locaties, hetgeen betekent dat werknemers soms een uur of meer moet wachten voor de bus. In totaal besteden werknemers 3 tot 6 uur per dag op hun weg naar en van het werk.
Een van de plaatsen waar de werknemers wonen is Laarbruch, Duitsland, 20 kilometer van de grens met Nederland. Werknemers wonen in een verbouwde kazerne er over van het Britse leger in de buurt van het vliegveld Weeze. Een keer per week, biedt het bedrijf toegang tot de winkel, die is gelegen op ongeveer een half uur rijden van huis. Tientallen kamers delen vaak één toilet en keuken.
De kamers zijn beschimmeld en overbevolkt, en de uitrusting vuil en in slechte staat. Hutten, zoals in Uddel, zijn niet geschikt voor bewoning in de winter. Het is duidelijk dat OTTO en zijn partners een goede PR campagne voeren,maar in werkelijkheid doen ze niets anders dan het strippen van geld van de werknemers op alle mogelijke manieren.
In sommige gevallen werden de werknemers die klaagde over de slechte omstandigheden van de woonplaats op straat geworpen in het holst van de nacht, zonder enige waarschuwing, gewoon om een les te geven aan anderen dat het beter is om rustig te zitten. Mensen die uit het hotel werden gegooid werden ook ontslagen zonder voorafgaande kennisgeving en zonder uitbetaling van het laatste loon – en aan zijn of haar lot overgelaten. Degenen die klaagden over de leefomstandigheden werden onderworpen aan intimidatie.
De inkomsten verkregen door het bedrijf aan kamer verhuur is zeer groot. In Woerden, waar in een kamer 4 tot 5 personen slapen, die elk 280 euro betalen per maand, een totaal van meer dan 1.000 euro. De normale verhuurprijs van deze woning bedraagt volgens een lokale makelaar rond de 300 euro, maar dan voor het gehele huis.. OTTO, staat echter de werknemers niet toe om zelfstandig te gaan huren, onder het mom van beschikbaarheid van de werknemers. Zodra er op je deur word geklopt heeft een werknemer 15 minuten om zich klaar te maken, anders volgen er sancties. Er zijn meldingen van werknemers die een zelfstandige woning hadden gevonden en direct hun baan verloren via OTTO. Daarnaast betalen alle werknemers en uitzendkrachten de zelfde bijdrage voor hun woning, ongeachte de type huisvesting. Waardoor sommige mensen extra diensten bereid zijn te doen om in aanmerking te komen voor betere behuizing.

Na aanleidingen van deze berichten uit polen, over OTTO en hoe ze omgaat met haar werknemers, kunnen we stellen, dat sommige Poolse uitzendbureaus misschien een hele mooie façade hebben aan de buitenkant en er goed uit proberen te zien, maar dat dan wel ten koste van het welzijn van haar eigen medewerkers.

Wilt u gebruikmaken van Poolse uitzendkrachten en maakt het u iets uit hoe er wordt omgesprongen met het personeel, kijk dan altijd een stukje verder dan alleen de reclame borden.
(Deze tekst is vertaald van uit het Pools, volledige en originele tekst: http://pracownik.net.pl/holandia_problemy_z_agencja_pracy_tymczasowej_otto)
 
Home Goedkope uitzendkrachten Poolse gewoontes Poolse uitzendbureaus Links